Microkatu 1 A, Kuopio, 70210
Poikkitie 2, Juankoski, 73500
autokoulu@fundrive.fi

Henkilöautokortti Kuopio & Juankoski

Autokoulu Fundrivessa opit turvallisen ja taloudellisen ajotavan.

Kurssin suorittaminen

Teoriatunnit suoritat helposti verkkotunteina ja ajotunnit ajat oikealla autolla. Ajotuntien aloituspaikan voit sopia opettajan kanssa.

Riskienhallintakurssin taajama-ajo ja maantieajo ajetaan henkilöautolla. Pimeän ja liukkaanajon harjoitukset tehdään simulaattorilla. Simulaattorina meillä on laadukas DEGENER 360 Simdrive simulaattori.

Ilmoittautumisen jälkeen saat yhteydenoton vastuuopettajaltasi, joka ohjeistaa sinut jatkoon.

Jokaista kurssia voit halutessasi myöhemmin täydentää lisäajoilla kouluautolla tai simulaattorilla.

Kurssimaksun voit maksaa sovitusti autokoulun laskulla tai maksupalveluntarjoajan kautta.

Ajokortin hinta

Turvallisuuskoulutus EAS

Jokaisen ensimmäistä ajokorttia suorittavan (EAS) tulee suorittaa 4 teoriatunnin Turvallisuuskoulutus. Seuraavaa ajokorttia suorittaessa turvallisuuskoulutusta ei tarvitse enää suorittaa. Tämä koskee kaikkia ajokorttiluokkia mopokortista alkaen.

Riskientunnistamiskoulutus RTK

Riskientunnistamiskoulutus sisältää pimeänajonkoulutuksen, liukkaankelin ajon, yhden ajotunnin maantiellä ja yhden ajotunnin kaupunkiajoa.
Pimeän ja liukkaankelin ajot suoritetaan simulaattorilla. Ajot henkilöautolla suoritetaan manuaalivaihteisella Volkwagen T-Rocilla. Lisäksi koulutukseen kuuluu neljä teoriatuntia.
Koulutuksessa vahvistetaan vaikeissa olosuhteissa ajamisen valmiuksia. Lisäksi opetellaan välttämään liikenteen vaaratilanteita ja onnettomuusriskiä.
Riskikoulutus suositellaan suoritettavaksi siinä vaiheessa, kun ajokokemusta on jo kertynyt liikenteessä ja auton käsittely- ja hallintataidot sekä liikenteessä toimiminen ovat hyvin hallinnassa. Käytännössä riskikoulutus kannattaa käydä vasta juuri ennen kuljettajantutkintoa, vasta kun muu opetus on jo saatu päätökseen.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Teoriaopetus netissä

Kaiken teoriaopetuksen voit käydä omassa rauhassa haluamassasi paikassa käyttämällä tietokonetta tai mobiililaitetta.
Myös teoriakoeharjoittelun, oppikirjan ja muut oppimista tukevat apuvälineet kuten tasotestit saat omille laitteillesi.
Verkkotunnit voit suorittaa valvomon aukioaikana Ma-To klo 8-22 ja Pe-La klo 8-16

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden (2) vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta.
Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen.
Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä (4) tuntia ja se on mahdollista suorittaa myös verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

Voit suorittaa teoriatunnit ajokiellon aikana tai sen päätyttyä.

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden kun koulutus on suoritettu ja todistus siitä on toimitettu poliisille sekä ajokielto on päättynyt.

B-kortti

Oikeuttaa ajamaan henkilöautoa, pakettiautoa ja muuta ajoneuvoa, jonka kokonaismassa on enintään 3500 kg ja jossa on tilaa kuljettajan lisäksi enintään kahdeksalle hengelle.
B-kortilla voi vetää myös peräkärryä, jonka kokonaispaino on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaispaino on enintään 3500 kg.
B-Kortilla saat ajaa henkilö- ja pakettiauton lisäksi mm. mopoa, mönkijää ja moottorikelkkaa.